Održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Saveza udruženja logoraša Unsko-Sanskog kantona “Dr. Irfan Ljubijankić”

U Bihaću je, u petak (10.11.2017. godine), održana izvještajno-izborna sjednica Skupštine Saveza udruženja logoraša Unsko-Sanskog kantona “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Delegati Skupštine, nakon diskusije i analize funkcioniranja Saveza udruženja logoraša USK “Dr. Irfan Ljubijankić” u proteklom mandatu, nisu usvojili finansijski izvještaj i izvještaj o radu, te su izuzetno negativnim ocijenili njegov rad i odlučili uskratiti podršku dotadašnjem rukovodstvu na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Ćemalom iz Ključa.

Za novog predsjednika Saveza udruženja logoraša USK “Dr. Irfan Ljubijankić” izabran je Hilmija Suljić iz Bihaća, za zamjenika predsjednika Alija Feriz iz Velike Kladuše, a za predsjednika Skupštine Ilfad Eminić iz Bužima. Izabrani su i novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

Obzirom da su konstatovane određene nepravilnosti u radu, Skupština je zadužila Upravni odbor da na prvoj narednoj sjednici formira posebnu komisiju koja će imati zadatak da ostvari detaljniji uvid u rad i poslovanje Saveza udruženja logoraša USK “Dr. Irfan Ljubijankić” u proteklom periodu te o tome sačini detaljan izvještaj.